6/21/2016

RESEPTIT SEURAAVALLE PÄIVÄLLE( VEGAANISET KAKSI PÄIVÄÄ)





AAMUPALA

Aamupalaksi valitsin nyt kestosuosikin. 
Puuro on nopea valmistaa ja se on vegaanista. Mikä sen parempaa! Puuro myös suojaa vatsaa ja on paras tapa aloittaa aamu. Käytän itse luomukaurahiutaleita. Puuron sekaan voit lisätä hedelmiä, marjoja, siemeniä tai vaikka suklaakaurajuomaa, NAM!



LOUNAS

Lounaaksi bataatti-perunakeittoa! Keitto sopii mainiosti vegaaniseen ruokavalioon. Söisin kuitenkin ehdottomasti enemmän kuin yhden lautasellisen. Sillä yksi lautasellinen keittoa ei ole tarpeeksi suuri määrä energiaa lounasaikaan. 

Aloita pilkkomalla perunat ja bataatti. Täytä kattila vedellä ja odota kunnes vesi on kiehuvaa. Lisää sitten ainekset. Keitä kunnes peruna ja bataatti ovat pehmeitä. Sen jälkeen kaada vettä pois, kunnes se on vähintään samalla rajalla ainesten kanssa. Jos jätät liikaa vettä niin keitosta tulee vetinen. Ota seuraavaksi soseutin ja soseuta keitto. Lopuksi lisää kerma ja mausteet. 

Keitto on usein parempaa, kun jätät sen muhimaan hetkeksi. Tällöin mausteet pääsevät imeytymään ja maut korostuvat paremmin. Keiton pintaan suosittelen paahtamaan auringonkukansiemeniä pannulla. Ne tuovat kivan rapean koostumuksen keiton vierelle. 

1 bataatti
5-8 perunaa
2 valkosipulinkynttä
Loraus kaurakermaa
Ripaus rakuunaa ja valkopippuria
+ Omia mausteita



ILLALLINEN

Kyllä, illalliseksi hedelmiä. Ja paljon niitä!
Ajattelin, että olisi hauska kokeilla laittaa toiselle päivälle vähän jotain hedelmäisempää. Tässä tapauksessa kokeillaan raakavegaanista illallista eli mikään ei ole paistettua tai keitettyä. 

Hedelmistä saat elintärkeitä ravintoaineita. Niitä saat todellakin nyt syödä paljon, jotta saadaan kalorit kohdilleen. 

Leikkaa itsellesi iso vesimelooni ja nauti toinen sen puolikkaista lusikalla. Tämän jälkeen pyöräytä itsellesi smoothie neljästä banaanista ja soijamaidosta. Lisää smoothieen kourallinen babypinaattia. 

Jälkkäriksi syö pieni kulhollinen marjoja. Lisää vaikka 1dl mustikoita ja mansikoita. Enjoy!



ILTAPALA

Ruisleipää ja avokadoa!
Tänään ei olla syöty rasvapitoisia ruokia, joten iltapalaksi hyvä syödä puolikas tai kokonainen avokado. Itse pidän avokadosta eniten muussattuna leivän päällä. Joten ajattelin, että sillä mennään viimeisen päivän iltapalana. 

Muista aina syödä runsaasti. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi <3